Skip to main content

Eenvoudig kerstkaarten versturen via Dynamics 365

Het is weer die tijd van het jaar: de Kerstperiode. Dat betekent voor veel bedrijven lange lijsten met contactpersonen waar een kerstkaartje naartoe verstuurd moet worden. Het samenstellen en bijhouden van zo’n contactpersonen-lijst kan veel tijd opslokken, maar wat nou als dit veel sneller kan? Wat nou als de lijst contactpersonen die een kerstkaartje moeten krijgen al voor je klaar ligt als je deze nodig hebt? In de blog ontdek je hoe ook jij enorm veel tijd kunt besparen door deze lijst via Dynamics 365 te laten genereren.

Wie moet een kerstkaart krijgen?

Dynamics 365 is hét CRM systeem voor zowel het MKB als enterprise organisaties. Het vastleggen van klanten en contactpersonen staat hierin centraal. De gegevens van iedere contactpersoon wordt vastgelegd op het zogenoemde ‘contactpersonenformulier’.

Dit formulier is opgebouwd uit velden, zoals een e-mailadres en een telefoonnummer. Met ons CRM-pakket Dynamics 365 Slimme Start, is er een unieke toevoeging aan het formulier gedaan, namelijk de optie ‘Kerstkaart’.
Met deze optie kun je per contactpersoon aangeven of deze een kerstkaart moet/wilt ontvangen. Dit is zo eenvoudig als één druk op de knop.

 

Hoe kom ik bij mijn contactpersonenlijst?

Dit is natuurlijk al erg handig, maar hoe krijg je nu alle contactpersonen (waarbij deze optie is aangevinkt) in één overzichtelijke lijst? Geen zorgen, ook hier hebben we aan gedacht. Als je navigeert naar alle contactpersonen, zie je daar een weergave (lijst) die al vooraf is afgestemd op het weergeven van contactpersonen die een kerstkaart moeten ontvangen.

Deze lijst is volledig dynamisch. Dat houdt in dat zodra je bij een contactpersoon de optie Kerstkaart aan vinkt, dat deze dan automatisch in de lijst terecht komt, zonder dat je hierbij hoeft na te denken. Zo zal deze lijst al helemaal gevuld zal zijn met in aanmerking komende contactpersonen op het moment dat jij de lijst nodig hebt!

Hoe haal ik mijn lijst uit het systeem?

Met alle contactpersonen in een overzichtelijke lijst, is het zaak om de lijst uit Dynamics 365 te halen. Dankzij de naadloze integratie tussen Dynamics 365 en Office 365, kun je razendsnel deze lijst exporteren naar Excel (online).

Ook dit kost slechts enkele seconden. De opbouw van de lijst in Dynamics 365 wordt 1-op-1 overgenomen naar kolommen in Excel (online). Zo hoef je ook geen tijd meer te steken in het opmaken van het Excel-bestand.

 

Werkwijze in de praktijk

In de onderstaande video laat Ronald Hoek deze werkwijze in de praktijk zien.

 

DYNAMICS 365 SLIMME START

Snel starten met het CRM voor het MKB.

Stephan.Steijger

Author Stephan.Steijger

More posts by Stephan.Steijger

Leave a Reply